Гонтарева назвала Абромавічусу валютні обмеження, які збирається скасувати НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева назвала Абромавічусу валютні обмеження, які збирається скасувати НБУ

Особисті фінанси
9163
Національний банк України планує скасувати тимчасові адміністративні обмеження, введені в 2014-2015 роках для запобігання непродуктивного відтоку капіталу.
Про це на зустрічі з представниками Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, в тому числі і міністром Айварасом Абромавічусом розповіла глава НБУ Валерія Гонтарева, передає прес-служба регулятора.
Серед обмежень, які Нацбанку в першу чергу потрібно скасувати для поліпшення ділового клімату в країні, чиновники обох відомств назвали зниження вимоги щодо обов’язкового продажу валюти і скасування заборони на купівлю іноземної валюти для подальшого виведення дивідендів за кордон. Їх скасування відбуватиметься поступово.
НБУ розробив відповідний план разом з МВФ, який відштовхується від виконання певних умов і не є прив’язаним до конкретних термінів”, – розповіла Гонтарева.
Зокрема, за її словами, передумовами є продовження співпраці з МВФ, стабілізація макрофінансової ситуації і зростання міжнародних резервів НБУ.
Нагадаємо, Гонтарева заявила, що дата зняття адміністративних обмежень на валютному ринку відкладається: їх знімуть пізніше, ніж у квітні 2016 року в зв’язку з тим, що Україна не встигла отримати третій і четвертий транші від МВФ.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас