Рада ввела кримінальну відповідальність за поставки неякісної продукції для армії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ввела кримінальну відповідальність за поставки неякісної продукції для армії

Казна та Політика
390
Верховна Рада врахувала пропозиції президента до закону про відповідальність “за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт і послуг у військовій сфері”.
Рада прийняла законопроект №1793 15 липня 2015 р.
Закон вводить кримінальну відповідальність за порушення стандартів при закупівлях для Збройних сил або інших військових формувань. Такі злочини караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
Дії, вчинені організованою групою, або якщо вони призвели до тяжких наслідків, караються позбавленням волі на строк від восьми до десяти років.
У прийнятому з пропозиціями президенті тексті закону говориться, що він набирає чинності через місяць після опублікування. За цей час Кабінет міністрів повинен удосконалити національну систему стандартизації продукції, робіт і послуг оборонного призначення.
За даними звіту міжнародної антикорупційної мережі Transparency International, в українській оборонній сфері залишається високий ризик корупції. За оцінками організації, через корупційну практикв відбувається втрата до 10-15% коштів, призначених для закупівлі озброєнь.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас