Обсяг покупок за Bitcoin виріс в два рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг покупок за Bitcoin виріс в два рази

Фінтех і Картки
1049
За даними BitPay, рекордним періодом за обсягом транзакцій стали останні місяці минулого року. У листопаді та грудні платформа обробляла понад 100 тис. рахунків.
За останні два місяці кількість транзакцій, проведених через BitPay, зросла на 50%, а за останній рік зростання склало 110%. Кожні 25 секунд у світі хтось розплачувався криптовалютою в магазині.
Ці показники значно менші результатів традиційних платіжних систем. Проте темпи зростання споживчих витрат за участю віртуальних грошей, вражають, засвідчуючи про стрімке поширення такого способу оплати. Навіть незважаючи на падіння курсу Bitcoin, яке спостерігалося останні два роки, користувачі все одно продовжують нарощувати обсяги покупок за криптовалюту.
Найбільш значне зростання кількості транзакцій показала Південна Америка. На кінець 2015 року обсяг операцій в цьому регіоні в порівнянні з 2014 роком виріс на 1747%.
У той же час більшість транзакцій припадає на європейських торговців – в 2015 році на їх частку припало 54% всіх операцій, проведених через платформу.
Покупці вибирають оплату в Bitcoin, керуючись декількома факторами. Це і альтернатива нестабільним місцевим валютам, і бажання заощадити на комісіях, і спосіб уникнути шахрайства при операціях з кредитними картами.
За матеріалами ForkLog
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас