Зарплата голови "Укргазвидобування" майже 1 млн гривень на місяць - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплата голови "Укргазвидобування" майже 1 млн гривень на місяць - депутат

Енергетика
4077
Народний депутат Ярослав Москаленко (Воля народу) переконаний, що єдиним результатом передачі “Нафтогазу” до Міністерства економічного розвитку і торгівлі стало підвищення зарплати у керівників держкомпаній паливно-енергетичного комплексу. Про це він заявив під час ради коаліції.
“П’ятого грудня підприємства паливо-енергетичного комплексу були передані в міністерство економіки. І що зроблено міністерством сьогодні – практично нічого: наглядової ради немає, органів управління немає. Тільки оголошено конкурс про набір до наглядової ради. Фактично правління “Нафтогазу” одноосібно керує всім паливно- енергетичним комплексом”, – заявив Москаленко.
Нагадаємо, в ході реформування енергетичного комплексу Міненерговуглепром передав акції “Нафтогазу” в МЕРТ. Крім того, Кабмін затвердив новий статут компанії, згідно якому в наглядовій раді вперше з’являться незалежні директори. Однак, через позицію міністра енергетики Володимира Демчишина, рішення про передачу акцій і зміни в статуті були прийняті з запізненням, тому реформування корпоративного управління компанії відстає від плану.
Крім того Москаленко звинуватив правління “Нафтогазу” і “Укргазвидобування” в високій ставці окладу. Зокрема, він зачитав “лист глави УГВ до глави НАКу”.
“Беручи до уваги ряд фундаментальних змін і реформ в Україні, ми провели аналіз ринкових рівнів компенсацій в компаніях, аналогічних УГВ, з метою визначення справедливого ринкового рівня окладу керівника ПАТУГД”, – зачитав депутат.
За його відомостями, 30 грудня 2015 чолі УГВ встановили оклад у розмірі 398 тис. грн. Крім того, згідно з трудовим договором, щомісячна премія становить 70%, надбавка за інтенсивність роботи – 50%, надбавка за роботу з таємними документами – 15%.
“Все разом виходить 955,32 тис. грн на місяць. Для порівняння, у президента в 2016 році – 11 тис. грн, у прем’єра – 8 тис. грн,” – обурений Москаленко.
Депутат додав, що компанія знизила видобуток в 2015 році. Однак не згадав, що УГВ вже не перший рік знижує видобуток газу (це була одна з причин для роботи за договорами про спільну діяльність), а також, що керівник компанії Олег Прохоренко був призначений у червні 2015 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас