Україні щоб уникнути відкату і втрати довіри необхідно перемогти корупцію - Баррозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні щоб уникнути відкату і втрати довіри необхідно перемогти корупцію - Баррозу

Казна та Політика
474
Рішення проблеми корупції має стати першочерговим завданням української влади, інакше довіру міжнародних партнерів буде загублено, вважає Жозе-Мануель Баррозу, що очолював Єврокомісію у 2004-2014 роках.
“Якщо не вирішите проблему корупції, то міжнародне співтовариство, ЄС, США не зможе прийняти ваші успіхи”, – сказав він представникам української влади в рамках “Українського сніданку” в Давосі, організованого Фондом Віктора Пінчука 22 січня.
Ж.-М.Баррозу наголосив, що й населення України вважає, що в питанні боротьби з корупцією мало що змінилося. Він додав, що довіру глобальних інвесторів також ще не зароблено, тому роботу уряду в цілому можна оцінити не вище, ніж “4 з мінусом”, незважаючи на вищі оцінки роботи окремих міністрів, зокрема, голів Мінфіну і Мінекономрозвитку.
“Ми ще не досягли точки незворотності”, – вважає екс-глава Єврокомісії.
За його словами, Україні необхідно боротися за збереження інтересу до себе.
“Тепер більше думаємо про біженців та терористів, питання України буде знижуватися в списку пріоритетів для міжнародного співтовариства”, – змалював поточну ситуацію Ж.-М.Баррозу.
Серед ключових завдань він вказав на реформування Держслужби в цілому і Державної фіскальної служби, зокрема, повернення виведених активів, трансферне ціноутворення, продовження реформ в енергосекторі.
На його думку, Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, що яке набрало чинності в повному обсязі, є одним з додаткових інструментів у боротьбі з корупцією.
У той же час засновник Virgin Group Річард Бренсон зазначив в ході заходу, що інтерес інвесторів до України виріс.
“Я набагато оптимістичніший сьогодні, ніж рік чи два роки тому … Ми в групі Virgin інвестували в Vodafone в минулому році”, – сказав він.
На його думку, Україна за останній час зробила величезний стрибок і важко очікувати, щоб країна рухалася ще швидше, ніж вона вже рухається, просто їй необхідно дати трохи більше часу.
Бренсон додав, що ще одним стримуючим фактором для приходу інвесторів є збереження військових ризиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас