Авторинок України опустився на 25 місце в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авторинок України опустився на 25 місце в Європі

Технології&Авто
3515
За підсумками 2015 року в Україні вдалося продати 46 443 нових автомобілів, що на 49,7% менше, ніж роком раніше.
Такі показники продажів похитнули і становище українського авторинку в європейському масштабі.
Тепер Україна лише 25-й авторинок в Європі, хоча ще рік тому був на 19-му місці.
Падіння продажів нових автомобілів в 49,7% в Україні в 2015 році було наймасштабнішим у Європі. Нижче України не знизився жоден авторинок. В результаті Україна стала менше продавати авто, ніж Фінляндія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Греція, Словенія і навіть крихітний Люксембург.
Менше, ніж в Україні нових автомобілів продавалося тільки в Хорватії, Болгарії, країнах Балтії, Ісландії та Кіпрі. При цьому, майже на всіх сусідніх (за рейтингом) країнах відзначалося зростання продажів.
Нагадаємо, що найкращий показник українського авторинку був зафіксований в 2008 році, коли наша країна займала 7-е місце в Європі за обсягом продажів нових автомобілів з результатом 623 тис. авто. З тих пір минуло 7 років і від колишньої величі українського авторинку не залишилося й сліду. Нинішнє 25-е місце – це вже нижня межа, а за показником продажів авто на 1000 жителів Україна посіла останнє місце в Європі. Нове авто змогла дозволити собі лише 1,1 особа з тисячі.
За даними експертів, в 2016 році прориву чекати не варто. Є багато ризиків, які не дозволяють говорити про істотне зростання авторинку. Депутати і чиновники повинні зрозуміти, що український авторинок знаходиться на межі. Будь-які трансформації, здатні призвести до незворотних наслідків.
Але є також і надії на повільне відновлення. При вдалому збігу обставин продажі нових авто можуть знайти позитивний тренд.
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас