"Здорові ціни": Мінімальна роздрібна ціна на сигарети повинна бути не нижче 15 грн/пачка, - учасник ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Здорові ціни": Мінімальна роздрібна ціна на сигарети повинна бути не нижче 15 грн/пачка, - учасник ринку

Особисті фінанси
1091
Тютюнова компанія “JTI Україна” вважає прийнятною мінімальну роздрібну ціну на сигарети на рівні не нижче 15 грн/пачка, що дозволить в 2016 році збільшити надходження до бюджету на 1,5 млрд грн від сплати акцизу і ПДВ.
JTI вважає введення мінімальних роздрібних цін на сигарети на рівні не нижче 15 грн необхідним кроком, що присіче практику продажу тютюнової продукції за цінами нижче собівартості та накопичення запасів продукції перед підвищенням акцизу. В результаті бюджет може отримати на 1,5 млрд грн більше надходжень від акцизу і ПДВ вже цього року”, – сказав директор відділу корпоративних питань “JTI Україна” Олександр Когут.
За його словами, такі міри зможуть знизити обсяги контрабанди тютюнової продукції з України до ЄС.
Компанія підтримує пропозицію Державної фіскальної служби передбачити перехідний період (три місяці) для реалізації вже виробленої тютюнової продукції, на якій вказані ціни нижче рівня запропонованих мінімальних цін.
А.Когут зазначив, що деякі виробники тютюнової продукції наполягають на більш низьких мінімальних цінах – 10-11 грн.
“Але мінімальна вага непрямих податків у ціні пачки становить 10,22 грн, тобто, мінімальна ціна на рівні 10-11 грн не дозволить виробнику покрити виробничі та логістичні витрати”, – додав він.
За інформацією компанії, на сьогоднішній день виробники тютюнової продукції продовжують знижувати ціни на деякі марки, щоб конкурувати за частку ринку. У податковій декларації на січень 2016 можна знайти сигарети за ціною 8 грн/пачка, тоді як обсяг непрямих податків в цій ціні складає 10,22 грн.
“Це рівень цін дворічної давності. Така ситуація є деструктивною і для виробників, і для держбюджету. Через цінові війни у тютюновій галузі втрати бюджету в четвертому кварталі 2015 року становитимуть понад 400 млн грн”, – зазначив представник “JTI Україна”.
Як повідомлялося, в Україні акциз на сигарети по специфічній ставці з 1 січня 2016 року зріс на 40% – до 318,26 грн за 1 тис. шт. без підвищення адвалорної ставки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас