Уповільнення зростання в КНР обіцяє новий виток падіння валют і облігаціям emerging markets - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уповільнення зростання в КНР обіцяє новий виток падіння валют і облігаціям emerging markets - експерти

Валюта
1121
Валюти країн понесли торік найбільші втрати майже за два десятиліття і можуть подешевшати і в новому році через уповільнення економіки Китаю та жорсткість грошово-кредитної політики в США, вважають експерти.
Погіршення кон’юнктури вдарило також по акціях і облігаціях: індекс акцій країн завершив рік найбільш різким падінням з 2011 року. Премія прибутковості держоблігацій країн, що розвиваються вперше росла протягом трьох років поспіль.
Стратеги UBS AG і Citigroup Inc. оголосили в грудні, що падіння на emerging markets продовжиться, так як їх обвал ще не повною мірою відображає уповільнення зростання світової економіки. Крім того, апетит до таких активів підривається зниженням сировинних цін і падінням котирувань Brent до 11-річного мінімуму, так як економісти чекають в 2016 році подальшого уповільнення економіки Китаю, який є найбільшим покупцем сировинних товарів.
“З фундаментальної точки зору жодна з валют, що розвиваються, не спроможна вистояти в умовах зміцнення долара, – говорить Сім Мох Сіонг, валютний стратег Bank of Singapore Ltd. – Для Федрезерву зараз питання лише в тому, коли буде наступне підвищення. Період низьких цін на сировинні товари може затягнутися надовго”.
Індекс 20 валют країн, що розвиваються впав в 2015 році на 15% – найбільшу величину з 1997 року. Вісімнадцять з 24 відслідковуваних Bloomberg валют EM в найближчі 12 місяців можуть знову подешевшати, при цьому гіршу динаміку покажуть аргентинський песо, бразильський реал і індонезійська рупія, прогнозують експерти.
Індекс Bloomberg Commodity, до якого входять 22 сировинні активи, просівши цього року на 25% на тлі гіршої з 2008 року динаміки ціни Brent, що зменшилася більш ніж на 35%.
Зростання ВВП Китаю в 2016 році може сповільнитися до 6,5% з 6,9% в 2015 році (оціночний показник), прогнозують опитані економісти.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас