Нацбанк виявив нових власників дюжини банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк виявив нових власників дюжини банків

Казна та Політика
2506
Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем НБУ 30 грудня визнав власниками істотної участі цілий ряд власників банків, говориться в повідомленні НБУ.
Анатолій Белка визнаний власником 10,8% акцій Метабанку.
Михайло Фрідман, Герман Хан, Петро Авен і Олексій Кузмичев – власники ABH Holdings SA, яка опосередковано через ABH Ukraine Limited володіє Альфа-банком і Неос Банком – визнані власниками істотної участі в цих банках.
IPC – Internationale Projekt Consult GmbH – визнано власником істотної участі в ПроКредит Банку. Ще в березні було погоджено збільшення істотної участі ProCredit Holding AG & Co. KGaA – німецької холдингової компанії, учасником якої є IPC.
Олег Сотников і Роман Чигир були визнані власниками істотної участі у розмірі 11,5% кожен у банку “Восток”.
Вадим Пушкарьов був визнаний власником істотної участі в Євробанк у розмірі 50%.
Костянтин Паливода визнаний власником істотної участі в банку “Аркада” в розмірі 69%.
Озегін Хусну Мустафа – кінцевий бенефіціарний власник Кредит Європа Банку – був визнаний власником істотної участі в банку. Він не отримував погодження НБУ на придбання істотної участі при створенні банку, оскільки вимоги чинного на той момент законодавства не передбачали представлення документів кінцевим бенефіціаром.
Інан, Алі, Нусрет, Ваккас, Хусеін і Софу Алтінбаш визнані власниками істотної участі Кредитвест Банк. Так само, як і Озегін Хусну Мустафа, вони були бенефіціарами банку з моменту створення банку.
Іван Фурсін і Юлія Льовочкіна визнані власниками істотної участі в банку “Кліринговий дім”.
В’ячеслав і Олександр Богуслаєв визнані власниками істотної участі в Мотор-банку в розмірі 96,5%.
НБУ погодив Маргеіру Петурсону непряме придбання істотної участі в банку “Львів” у розмірі 99%.
Узгоджена покупка істотної участі у розмірі 93,3% в Місто банку Івану Фурсіну. На початку року кінцевим бенефіціаром банку був вказаний громадянин Швейцарії Трехерн Чарльз Едвард.
Всі особи, визнані власниками істотної участі, несуть кримінальну, цивільно-правову та адміністративну відповідальність за свої банки (стаття 58 закону “Про банки і банківську діяльність”).
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас