Найбільший іспанський банк Banco Santander оголосив про рішення придбати португальський банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший іспанський банк Banco Santander оголосив про рішення придбати португальський банк

Фондовий ринок
1286
Найбільший іспанський банк Banco Santander оголосив про рішення придбати португальський банк Banco Internacional de Funchal (Banco Banif), який стане частиною португальського підрозділу іспанського банку – Banco Santander Totta. Ціна угоди – 150 млн євро, повідомили в прес-службі кредитної установи.
В рамках операції до Banco Santander перейдуть не тільки всі активи португальського банку (за винятком проблемних), але і його зобов’язання, а також майже 400 тис. клієнтів та відділення. Очікується, що придбання збільшить частку Banco Santander на португальському ринку в області кредитування і депозитів з нинішніх 2,5% до 14,5%.
Прогнозується, що угода не позначиться на стані капіталу банку, однак принесе йому прибуток вже в 2016 році.
Banco Banif – сьомий за величиною банк Португалії. Станом на червень 2015-го портфель кредитів складав 12,8 млрд євро, депозитів – 6,3 млрд євро, кількість відділень оцінюється в 150 офісів по всій країні. На Азорських островах і архіпелазі Мадейра банк має домінуючу позицію на ринку, його частка в області депозитів в даному регіоні оцінюється в 37% і 36% відповідно.
Banco Santander заснований в 1857 році і є найбільшим банком єврозони. В даний момент банк зіткнувся з наслідками рецесії в Бразилії і низькою маржі в Іспанії та шукає можливості підвищити прибутки. Так, на початку осені Santander оголосив про збільшення комісій за обслуговування рахунків і кредиток у Великобританії більше, ніж у два рази, а також ввів в Іспанії комісію за зняття готівки в банкоматах для клієнтів банків-конкурентів.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас