Економічний Подкаст 89. Микола Жандоров: У майбутньому в онлайн буде перетікати істотна частка економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

Економічний Подкаст 89. Микола Жандоров: У майбутньому в онлайн буде перетікати істотна частка економіки

830
У новому випуску подкастів на Finance.UA ведуча Юлія Бондар разом з керівником торгового маданчику Zakupki.prom.ua Миколою Жандоровим обговорили відносно нову тему електронних держзакупівель в Україні.
Як відомо, Верховна Рада прийняла в цілому законопроект “Про публічні держторги”, що встановлює обов’язкове проведення всіх державних закупівель через систему електронних закупівель Prozorro з 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній, і з 1 серпня 2016 року – для всіх держкомпаній і держорганів.
На сьогоднішній день тільки 2,5% всіх держзакупівель проходять в онлайні. Як повідомив Микола Жандоров після прийняття закону даний показник збільшиться до 100%.
“У майбутньому в онлайн буде перетікати істотна частка економіки. Багато чого буде багатоканальним. 2016, 2017,2018 роки будуть роками становлення стабільності, а потім зростання. Я впевнений, що в українських підручниках з історії через 30-40 років з’явиться термін – “Українське економічне диво”, – прогнозує прогнозує керівник торговельної площадки Zakupki.prom.ua Микола Жандоров.
Незважаючи на те, що кількість всіх державних закупівель досить мала, електронна система ProZorro вже змогла заощадити більше 480 млн грн державного бюджету.
Хронометраж – 41:55
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас