Український лікар отримав канадську візу за правду про свою зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український лікар отримав канадську візу за правду про свою зарплату

Особисті фінанси
10878
Рівненський дитячий лікар-анестезіолог Павло Сильківський отримав канадську візу без довідки про доходи. У листі до посольства написав, що частину заробітку отримує “на руки”.
Павло Сильківський вилетів у США. Звідти вирушить лікувати жителів острова Гаїті на місяць. На зворотній дорозі планує відвідати друга в Канаді. Подав документи на отримання канадської візи. Надіслав довідку про зарплату за останні півроку. Сума свідчила про фінансову неспроможність медика. Знайомі порадили купити фальшиву довідку з банку. Але лікар написав у посольство лист.
“Шановний пане офіцер, я не маю рахунку в банку, крім зарплатного. Довести нічого не можу. Можу тільки сказати, що додатково до зарплати консультую хворих на дому, деякі пацієнти у лікарні мені дають чайові, іноді читаю лекції студентам, лікарям, батькам пацієнтів. За це отримую готівку. Я не проти, щоб мені платили все через банк, як в Канаді і США, і щоб платити податки. Після проведення реформ, сподіваюся, так і буде. А поки ситуація в моїй країні й у мене така”, – зазначив Сильківський.
Наступного дня його попросили вислати паспорт. За кілька днів документ повернули з багаторазовою канадською візою терміном на чотири роки.
“Доктор Сильківський має рацію: ми розуміємо українські реалії і цінуємо правдивість наших клієнтів”, – прокоментував ситуацію у своєму Twitter посол Канади Роман Ващук.
Нагадаємо, Канада почала видавати українцям багаторазові десятирічні візи.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас