Зубко заявляє про збільшення бюджетної підтримки реформи децентралізації в 2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко заявляє про збільшення бюджетної підтримки реформи децентралізації в 2016

Казна та Політика
59
Віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявляє про збільшення бюджетної підтримки реформи децентралізації на 2016 рік.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
“Бюджетна підтримка реформи децентралізації збільшена”, – цитується в ньому Зубко.
За словами віце-прем’єра, в держбюджеті-2016 закладені кошти на підтримку регіонального розвитку, продовження реформи децентралізації та підтримку нових об’єднаних громад.
“Уряд і Верховна Рада не поставили наповнення Держфонду регіонального розвитку в залежність від інших умов, які можуть затримати розвиток об’єднаних територіальних громад, зокрема наповнення фонду за рахунок коштів від реалізації конфіскованого майна”, – зазначив Зубко.
Він зазначив, що в Держфонді регіонального розвитку на 2016 рік передбачено 3 млрд гривень, а також додатково на соціально-економічний розвиток регіонів виділено 1,940 млрд гривень.
“Разом це становить 4,94 млрд гривень, що більше суми, яка передбачалася раніше – 4,64 млрд гривень. Але головне – субвенція на підтримку інфраструктурних проектів об’єднаних територіальних громад – 1 млрд гривень”, – цитується він.
Кошти цього фонду будуть спрямовані на підтримку об’єднаних територіальних громад, розвиток інфраструктури та адміністративних центрів в громадах.
Віце-прем’єр повідомив, що також з 1 січня відкриваються прямі бюджетні розрахунки 159 об’єднаних територіальних громад з Державним казначейством.
Він підкреслив, що в держбюджеті закладені кошти для 159 об’єднаних територіальних громад.
Зокрема, передбачено 284, 9 млн гривень на базову дотацію, 1,6 млрд гривень – на освітню та 844 млн гривень – на медичні субвенції.
“Не великий розмір базової дотації свідчить про те, що об’єднані територіальні громади виходять на рівень самодостатності”, – підкреслив він.
Зубко очікує в 2016 році зростання місцевих бюджетів порівняно з 2015 роком.
У тому числі і за рахунок збільшення власних повноважень, зменшення єдиного соціального внеску та навантаження на заробітну плату, виведення її з тіні та зростання.
За його словами, ще одним важливим джерелом підтримки розвитку регіонів є державні капітальні видатки для областей, які передбачені в сумі 940 млн гривень.
Крім того, в бюджеті на 2016 рік передбачено близько 800 млн гривень на фінансову підтримку реформи енергоефективності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас