"Метінвест" хоче "заморозити" єврооблігації на $1,125 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Метінвест" хоче "заморозити" єврооблігації на $1,125 млрд

Фондовий ринок
598
Metinvest B.V. (Нідерланди), материнська компанія міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи “Метінвест”, запропонувала власникам її єврооблігацій на загальну суму $1,125 млрд схвалити введення до 27 травня 2016 мораторію на будь-які платежі з цінних паперів.
Згідно з повідомленням групи на веб-сайті Ірландської фондової біржі (ISE), під час дії мораторію вона має намір досягти угоди про реструктуризацію зазначених єврооблігацій, а також передекспортного фінансування на$1,089 млрд.
“Метінвест”, зокрема, має намір звернутися до судової палати юридичних осіб (Companies Court) Королівського суду Лондона (Royal Courts of Justice) щоб отримати дозвіл на скликання 13 січня 2016 року зборів утримувачів цінних паперів, яким буде запропоновано схвалити введення мораторію.
Пропозиція стосується власників єврооблігацій на $ 500 млн з терміном обігу до 2016 року, на $ 289, 734 млн з терміном обігу до 2017 року і на $ 750 млн з терміном обігу до 2018 року.
“Метінвест” має намір виплатити утримувачам єврооблігацій $ 1,25 премії на кожну $ 1 тис. номіналу єврооблігацій у власності за розгляд пропозиції, і ще стільки ж, якщо до 1 квітня 2016 роки не буде витребувано дострокове припинення дії мораторію.
Нарахований під час дії мораторію процентний дохід буде капіталізований і доданий до основної суми боргу. Сумарний процентний дохід буде виплачений під час закінчення мораторію або дати реструктуризації.
Для того щоб пропозиція вважалася дійсною, вона повинна бути схвалена власниками 75% єврооблігацій “Метінвесту”. У разі схвалення пропозицію буде передано для ратифікації судом. Відповідне слухання, як очікується, відбудеться 29 січня 2016 року.
Крім цього, компанія має намір продовжити до 27 травня 2016 року існуючий мораторій на платежі з передекспортного фінансування.
“Метінвест” нагадує, що наприкінці листопада 2015 року він вступив у діалог з групою кредиторів щодо реструктуризації зобов’язань за єврооблігаціями і передекспортного фінансування. Компанія тоді запропонувала конвертувати всі існуючі єврооблігації в єдиний випуск, що складається з двох серій, а все передекспортне фінансування – в єдиний борг, що складається з двох траншів з більш далекими термінами погашення. Пропозиція також включала автоматичне перерахування наднормативних грошових коштів на дострокове погашення заборгованості групи. У ній були визначені обмеження щодо надання кредитів акціонеру, виплати дивідендів до погашення істотної частини заборгованості групи.
Компанія залишається прихильною до конструктивного діалогу з кредиторами для досягнення угоди про реструктуризацію зобов’язань, зазначено у повідомленні “Метінвесту”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас