Міжнародні аналітики дали прогнози щодо курсу гривні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні аналітики дали прогнози щодо курсу гривні (інфографіка)

Валюта
9886
В грудні 2014 року прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що держбюджет на 2015 рік сформований виходячи з курсу 17 гривень за долар. В лютому 2015 року цифру переглянули у бік зниження до 21,7 гривень за долар. Нацбанк прогнозує курс 24,4 грн/дол до кінця 2016 року. Виходячи з цього показника Мінфін розраховує бюджет на наступний рік.
Всі макропоказники, які озвучують перші особи країни, прописані в програмі співпраці України і Міжнародного валютного фонду (МВФ). Поки що прогнози МВФ жодного разу не сходилися з реаліями української економіки, пише Insider
У розпорядження видання потрапив консенсус-прогноз, складений організацією Focus Economics. Компанія займається складанням економічного аналізу і прогнозів для 127 країн в Африці, Азії, Америці та Європі.
Прогнози найбільших міжнародних і державних інвестиційних банків і консалтингових фірм:
Примітно, що найдепресивніший прогноз надає компанія “Інвестиційний капітал України” (ICU), яка раніше належала главі Нацбанку Валерії Гонтарєвій.
У компанії вважають, що національна валюта просяде до 32 грн/дол.
Цей прогноз інвестиційна компанія публікувала ще влітку у своєму звіті Since the storm last February. Аналітики компанії, що належала главі НБУ, вважають, що до 2016 року курс буде на рівні 32 грн/дол, у 2017 – на рівні – 35 грн/дол.
Разом з тим, аналітики Сбербанку,
американських Goldman Sachs і JPMorgan, а також Raiffeisen Research (Raiffeisen Bank International AG, Австрія) очікують курс на рівні 30 грн/дол.
Згідно зі звітом, оптимісти знаходяться в Швеції і Польщі. Так, аналітики шведської фінансової групи SEB вірять у ревальвацію гривні до 20 грн/дол, а в польській компанії KUKE S. A. чекають в 2016 році курс на рівні 20,5 грн/дол.
Консенсус-прогноз на наступний рік – 25,7 грн/дол.
Аналогічні звіти за грудень 2014 року не виправдалися. Максимум, який тоді був озвучений щодо курсу гривні – це прогноз JPMorgan – 19 грн/$ і Національного банку Греції – 18 грн/$. Як бачимо, JPMorgan знову прогнозує девальвацію, тепер вже до 30 грн/$.
За матеріалами:
Інсайдер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас