Верховна Рада обмежила внесення змін до закону про держбюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада обмежила внесення змін до закону про держбюджет

Казна та Політика
531
Верховна Рада обмежила умови внесення змін до закону про держбюджет.
За прийняття в цілому законопроекту №3629 проголосували 227 депутатів при мінімально необхідних 226.
Проект закону передбачає встановлення переліку умов, за яких можуть бути внесені зміни в закон про державний бюджет України.
Згідно з пропозицією Кабміну, такими умовами є відхилення оцінки прогнозних макроекономічних показників від прогнозу, врахованого при складанні закону про державний бюджет; значне (більше 15%) відхилення від плану фактичних надходжень або витрат бюджету за результатами трьох кварталів року; перевищення очікуваного обсягу видатків на обслуговування державного боргу від планових показників.
Також проект закону пропонує, щоб необхідною умовою для внесення на розгляд комітету Верховної Ради з питань бюджету проекту змін до державного бюджету була наявність позитивного висновку Кабінету Міністрів щодо доцільності та / або можливості прийняття закону, ініційованого іншими суб’єктами законодавчої ініціативи.
Крім того, проект закону пропонує надати Кабінету Міністрів виключне право на внесення змін до закону про державний бюджет України, якщо такі зміни передбачають зміну граничного обсягу дефіциту державного бюджету, граничного обсягу державного боргу та гарантованого державою боргу і граничного обсягу надання державних гарантій.
Нагадаємо, Міністерство фінансів у липні поточного року розробило проект закону, що пропонує посилити бюджетну дисципліну і ввести бюджетні правила внесення змін до закону про Державний бюджет.
Даний документ був підготовлений з метою визначення чітких правил внесення змін до закону про державний бюджет протягом бюджетного періоду.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас