У Туркменістані долари і євро продають за талонами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туркменістані долари і євро продають за талонами

Світ
1462
У Туркменістані ввели нові правила покупки доларів і євро. Тепер жителям столиці – Ашхабада, щоб купити валюту, потрібно звернутися в банк за спеціальним талоном.
Талони на придбання валюти виглядають як картки, на яких вказані час і філія банку, куди необхідно з’явитися для купівлі валюти. Видачею талонів на покупку доларів і євро займаються банки. Тепер валюта не продається в обмінних пунктах, розташованих у головних офісах банківських установ, що допомогло позбавитися від колишніх довгих черг, які виникали у банківських віконець.
У той же час тепер такі черги можна спостерігати біля дверей банків. Жителі Ашхабада з вечора займають чергу біля відділень банків, щоб вранці отримати талон на купівлю валюти. Вночі в чергах за талонами можна нарахувати до 200 осіб, але, як правило, талони дістаються тільки половині з них.
Ажіотажний попит на долари в країні почався в самому на початку 2015 роки після відчутного падіння курсу маната: жителі Туркменістану намагаються запастися іноземною валютою в очікуванні можливого повторення падіння маната.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас