Huawei увійшла до Топ-3 виробників смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei увійшла до Топ-3 виробників смартфонів

Фондовий ринок
1336
Китайська Huawei Technologies Co. в 2015 році продала більше 100 млн смартфонів, збільшивши постачання на 33% в порівнянні з рівнем попереднього року, говориться в повідомленні компанії.
Це дозволило Huawei увійти в «трійку» найбільших світових виробників смартфонів.
Лідерами в цьому секторі є американська Apple Inc. і південнокорейська Samsung Electronics.
Huawei, основним напрямком діяльності якої є виробництво мережевого устаткування, представила свій перший смартфон на базі операційної системи Android в 2009 році.
Компанія активно просуває свої пристрої на зарубіжних ринках, у тому числі в США і Європі, все більше орієнтуючись на випуск високотехнологічних пристроїв високої цінової категорії.
Вартість третини смартфонів, проданих компанією в третьому кварталі поточного року, перевищувала 2000 юанів ($ 309), відзначають в компанії.
Така політика дозволила Huawei збільшити продажі, незважаючи на ослаблення темпів зростання китайського ринку, негативно відбилося на показниках інших китайських виробників смартфонів – Xiaomi Corp. і Lenovo Group.
Huawei розраховує, що в поточному році близько 60% продажів смартфонів прийдеться на закордонні ринки, де виручка компанії складе близько $ 16 млрд.
За даними обізнаних джерел, Xiaomi, ймовірно, не зможе досягти цільового показника продажів на 2015 рік, що становить 80 млн смартфонів. За дев’ять місяців цього року компанія продала лише близько 53 млн пристроїв.
Тим часом Lenovo, яка намагається повернути на прибутковий рівень придбаний торік підрозділ Motorola Mobility, списала в другому фінкварталі (липень-вересень 2015 року) понад $ 900 млн у рамках реструктуризації операцій та інтеграції придбаних активів.
Згідно з даними IDC, частка Huawei в глобальних постачаннях мобільних телефонів у третьому кварталі 2015 року становитимуть 7,5%. Компанія посіла третє місце за цим показником, поступившись лише Apple (13,5%) і Samsung (24%).
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас