З 2016 року бізнес перевірятимуть тільки раз на рік – Мінекономрозвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2016 року бізнес перевірятимуть тільки раз на рік – Мінекономрозвитку

Казна та Політика
604
Мінекономрозвитку затвердило план комплексних перевірок підприємств на 2016 рік, який передбачає суттєве поліпшення умов для роботи бізнесу.
З нового року кілька органів державного нагляду (контролю) зможуть перевіряти підприємство тільки одночасно, а не по черзі, як це було раніше. Про це повідомляється на сайті міністерства.
«Більше жодних черг із контролерів та жодних зупинок роботи підприємства на довгі місяці. Захистити бізнес від надмірного втручання органів державного контролю у діяльність є однім із завдань Мінекономрозвитку», – підкреслює заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – керівник апарату Юлія Клименко.
До Плану комплексних планових заходів державного нагляду (Наказ Мінекономрозвитку від 30.11.2015 № 1553) увійшли понад 13 тисяч компаній різних форм власності, з різних секторів економіки та з різними ступенями ризику.
Перевірка відбуватиметься у визначений термін та раз на рік. Усі органи контролю, які запланували перевірити даного суб’єкта, зможуть його перевірити виключно у визначені дати. Планова перевірка не може перевищувати п’ятнадцяти робочих днів, а для суб’єктів малого підприємництва – п’яти робочих днів, якщо інше не передбачено законом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас