Для ефективної роботи: Антикорупційна прокуратура хоче отримати 78 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для ефективної роботи: Антикорупційна прокуратура хоче отримати 78 млн

Казна та Політика
259
Для ефективної роботи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на наступний рік необхідно 78 млн 110 тис. грн.
Про це під час засідання парламентського комітету з питань запобігання корупції зазначив глава відомства Назар Холодницький.
“Ще до обрання керівника Генпрокурор направив лист з обгрунтуванням необхідних коштів на 2016 рік для забезпечення роботи. Пропонована сума 78 млн 110 тис. грн”, – зазначив Холодницький.
У той же час він сказав, що ця цифра не знайшла відображення у проекті Держбюджету на наступний рік. “Ми пам’ятаємо неодноразові заяви політиків про необхідність незалежного фінансування. У п’ятницю був поданий проект бюджету, і ми не знайшли там рядок під САП, що може поставити під загрозу функціонування прокуратури”, – сказав Холодницький.
Він також додав, що належне фінансування вкрай важливо для мотивації пересічних прокурорів, конкурс на посаду яких тепер оголошений.
У свою чергу заступник голови комітету з питань запобігання корупції Віктор Чумак сказав, що САП повинен бути фінансово незалежним від Генпрокуратури. “Проблема в тому, що фінансування Антикорупційної прокуратури заганяється у фінансування Генпрокуратури. Це неприйнятно. Повинен бути окремий рядок у держбюджеті на фінансування САП”, – заявив він.
Зрештою під час засідання комітету сторони прийняли заяву про необхідність фінансування САП окремим рядком у Держбюджеті.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас