МВФ надав свій висновок щодо боргу України перед Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ надав свій висновок щодо боргу України перед Росією

Казна та Політика
5114
Рада директорів МВФ 16 грудня визнала офіційний статус російської позики України на $ 3 млрд, наданої в грудні 2013 року уряду Азарова-Януковича.
Про це повідомляється в прес-релізі МВФ, опублікованому на сайті організації.
“Виконавча рада Міжнародного Валютного Фонду прийняла рішення про те, що вимога, пов’язана з єврооблігаціями на суму 3 млрд доларів США, яка була випущена 24 грудня 2013 року і держателем якої є Фонд національного добробуту Російської Федерації, являє собою офіційну вимогу з погляду політики МВФ відносно простроченої заборгованості перед офіційними двосторонніми кредиторами “, – йдеться в прес-релізі.
Разом з тим у прес-релізі підкреслюється, що “Україна в даний час не має простроченої заборгованості своїм офіційним кредиторам”.
У МВФ відзначили, що “ця облігація була придбана ФНД Російською Федерацією згідно з рішенням Уряду РФ з метою надання допомоги Україні”.
За інформацією директорів МВФ, ФНД діяв від імені уряду Росії. “Згодом офіційні органи РФ, на прохання офіційних органів України, підтвердили групі Euroclear, що дана єврооблігація завжди на 100 відсотків перебувала у власності уряду РФ”, – зазначено в повідомленні.
Наголошується, що рішення було прийнято без скликання засідання. Виконавча рада МВФ приймає рішення в рамках своєї процедури відсутності заперечень, коли Рада доходить до спільного висновку, що пропозиція може бути розглянута без скликання офіційного засідання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас