Prada за 9 місяців фін року скоротила прибуток на чверть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Prada за 9 місяців фін року скоротила прибуток на чверть

Фондовий ринок
115
Італійський будинок моди Prada SpA за десять місяців 2 015 фінансового року скоротив чистий прибуток більш ніж на чверть на тлі складних ринкових умов.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, чистий прибуток в лютому-жовтні склав 235, 1 млн євро проти 319, 3 млн євро за аналогічний період минулого року, знизившись на 26,4%.
Прибуток без урахування процентних і податкових платежів (EBIT) опустилася на 24,7% і склала 373, 9 млн євро, прибуток без урахування процентних, податкових та амортизаційних платежів (EBITDA) знизилася на 12,7% – до 595, 4 млн євро.
“Ринкові умови залишаються волатильними на тлі нестабільних фінансових ринків і зростаючої геополітичної напруженості по всьому світу, що впливають на туризм і споживчі оцінки, – наголошується в повідомленні. – Покупці люксових товарів стають все більш досвідченими, виборчими і шукають більшої ексклюзивності”.
Виручка Prada за дев’ять місяців збільшилася на 1,2% – до 2,583 млрд євро в порівнянні з 2,552 млрд євро роком раніше. Проте без урахування зміни курсів обміну валют показник впав на 7%.
Роздрібні продажі компанії виросли на 4% (до 2,172 млрд євро), у той час як оптові впали на 16% (до 351,5 млн євро).
У повідомленні Prada наголошується, що компанія не бачить ознак поліпшення в роздрібному сегменті Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР), особливо в Китаї. У той же час країни Європи і Японія демонструють органічне зростання продажів завдяки туризму. Продажі в США ослабли в третьому кварталі через зміцнення курсу долара.
Продажі бренду Prada, на частку якого припадає понад 80% виручки компанії, збільшилися в лютому-жовтні на 2% (органічне зниження на 6%), бренду Miu Miu – на 12% (органічне зростання на 2%).
Компанія, яка спочатку іменувалася Prada Brothers і продавала переважно вироби зі шкіри, була заснована в 1913 році Маріо Прада і його братом Мартіно в Мілані. У 1978 році компанію успадкувала його внучка Міучча Прада.
В даний час Prada працює в 70 країнах світу, найбільший її магазин розташований в Дубаї. У число брендів компанії входять, зокрема, Miu Miu (молодіжна лінія), Car Shoe (одяг та взуття) і Church’s (англійський виробник взуття).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас