Ford інвестує 4,5 млрд доларів у виробництво електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford інвестує 4,5 млрд доларів у виробництво електромобілів

Фондовий ринок
402
Американський автомобільний виробник Ford планує протягом останніх п’яти років (включно до 2020 року) інвестувати 4,5 мільярда доларів для розробки і виробництва електричних автомобілів.
Про це повідомили в прес-службі компанії.
Як передбачається, запланований розмір інвестицій у створення електромашин стане найбільш великим протягом п’яти років.
На виділені кошти автовиробник повинен розробити 13 нових моделей електрокарів. У результаті загальна частка нових транспортних засобів складе 40%, доповнили в асоціації “Укравтопром” з посиланням на CarNewsWeek.
Найбільший інтерес заслуговує Focus Electric, яку будуть випускати з 2016 року. Для зарядки на 80% буде потрібно всього лише півгодини. Попередньої версії турбувалися дві з половиною години для зарядки на цей же рівень. Повна зарядка гарантує можливість проїхати 160 кілометрів.
Крім того, Ford проявляє особливий інтерес до екологічно чистих машин, в результаті чого розвиває науково-дослідні програми в Європі та Азії. Вони спрямовані на швидкий розвиток технологій і використання найкращих можливостей автомобільних ринків.
Про свої плани Ford заявив на тлі низьких цін на бензин і, як наслідок, зниження попиту на електромобілі. Так, поставки гібридних моделей компанії, за даними Autodata Corp., за період з січня по листопад знизилися на 25% – до 59 тис. автомобілів. З такими ж проблемами зіткнулися Toyota Motor Corp., що випускає автомобіль Prius (зниження на 12%), General Motors Co. (модель Volt, зниження 23%) і Nissan Motor Co. (Leaf, 41%).
Концерн Ford був заснований в 1903 році Генрі Фордом, який створив його, отримавши на розвиток бізнесу 28000 доларів від п’яти інвесторів. Компанія здобула популярність як перша у світі, яка застосувала класичний автоскладальний конвеєр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас