Порошенко розкритикував боротьбу з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко розкритикував боротьбу з корупцією

Казна та Політика
1211
Президент Петро Порошенко не задоволений наявними результатами боротьби з корупцією і вимагає більш рішучих кроків вже на початку наступного року.
«Ми повинні довести, що система, яку ми так дбайливо створювали весь 2015 рік, нарешті працює для України і здатна приносити хороший результат», – сказав Порошенко в ході другого засідання Національної ради з питань антикорупційної політики, повідомляє прес-служба глави держави.
Він застеріг від «заспокійливих» звітів по першому етапу антикорупційних дій. «Нібито рухаємося, нібито прогрес, нібито чогось вже досягли. Ні, підкреслюю, що ми тільки створюємо інституційну структуру, створюємо передумови для невідворотності покарань. Самих покарань і самих результатів, незважаючи на те, що кожен день, принаймні щотижня чиновники затримуються за хабарі, за які повинні бути поміщені у в’язницю.., результати поки що мене не задовольняють », – заявив президент.
Говорячи про конкретні результати боротьби з корупцією, він нагадав, що вчора на хабарі у $250 тис. СБУ затримала працівників центрального органу виконавчої влади, в оборонних підприємствах. Глава держави подякував за інтенсивність роботи голови СБУ Василя Грицака і, звертаючись до керівників Національного антикорупційного бюро Артема Ситника та Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, зазначив: «Зараз це вже ваші клієнти, і ми своїми рішучими діями повинні продемонструвати – в Україні настали нові часи, і жодна посада, жоден політичний прапор не є «парасолькою», щоб захистити від справедливого покарання за корупційні дії ».
У цьому контексті П.Порошенко зазначив: «Створюються інститути, формується законодавче поле, вводяться антикорупційні ініціативи, відбувається активне залучення громадськості та міжнародної спільноти до антикорупційної реформи».
Президент також підкреслив, що під час візиту віце-президента США Джозефа Байдена було оголошено про допомогу США в антикорупційних діях. «Левова частка з тих $ 190 млн, які були привезені як додаткова технічна допомога, піде на допомогу у створенні ефективних правоохоронних та антикорупційних органів», – зазначив він, висловивши сподівання, що інші донори і партнери України будуть брати активну участь у допомозі.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас