Перший заступник голови НБУ Писарук вирішив звільнитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший заступник голови НБУ Писарук вирішив звільнитися

Казна та Політика
3603
Національний банк повідомляє про завершення роботи Олександра Писарука на посаді першого заступника Голови Національного банку України 31 грудня 2015 року.
Про планові зміни, які відбудуться найближчим часом у складі Правління, повідомила Голова Національного банку України Валерія Гонтарева.
“Олександр Писарук став справжнім прикладом самовіданності та служіння державі на шляху оздоровлення та розбудови української банківської системи – від прийняття непопулярних, але вкрай необхідних рішень щодо виведення з ринку неплатоспроможних банків, а також банків, які займалися противоправною діяльністю, до початку боротьби з однією з найголовніших проблем банківської системи – кредитуванням пов’язаних осіб”, – прокоментувала завершення роботи Олександра Писарука Голова Національного банку.
“Я дуже вдячний, що мені надали можливість зробити свій внесок у розбудову української банківської системи й гідно виконати громадянський обов’язок. Моїх сил і професійного досвіду вистачило, аби виконати поставлені завдання та досягти конкретних результатів. Я повертаюсь до міжнародної діяльності, оскільки свою місію на цих теренах вважаю виконаною”, – сказав Олександр Писарук.
Коментуючи майбутні зміни у складі Правління Національного банку України, Валерія Гонтарева повідомила, що першим заступником Голови буде призначено Якова Смолія (наразі обіймає посаду заступника Голови та відповідає за блок розрахункових операцій); заступником Голови, який відповідає за блок пруденційного нагляду, – Катерину Рожкову (наразі директор Департаменту банківського нагляду).
Олександр Писарук обіймає посаду першого заступника Голови з липня 2014 року. З жовтня 2010 до липня 2014 – регіональний керівник ING Корпоративного Банкінгу у Центральній та Східній Європі (Нідерланди).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас