Рада планує амністувати найвразливіші категорії засуджених в 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада планує амністувати найвразливіші категорії засуджених в 2015 році

Казна та Політика
393
Верховна Рада України планує оголосити амністію в 2015 році найуразливішим категоріям засуджених. Законопроект №2118 у першому читанні за основу підтримали 240 народних депутатів.
Підготовку законопроекту до другого читання за скороченою процедурою підтримали 234 депутата ВР.
Відповідно до законопроекту, пропонується звільнити від відбування покарання у вигляді позбавлення волі: неповнолітніх, вагітних жінок, інвалідів 1-3 груп, батьків дітей до 18 років та дітей-інвалідів, пенсіонерів, ветеранів війни, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Амністія буде застосовуватися за вчинення нетяжких злочинів та злочинів, вчинених з необережності.
Документом пропонується звільнити засуджених за будь-які злочини, не пов’язані з насильством, небезпечним для життя і здоров’я, якщо вони на день набрання чинності законом відбули не менше 1/4 призначеного строку покарання.
Крім того, амністія передбачається для засуджених, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі на строк не більше 10 років, якщо в день набуття чинності закону вони відбули не менше половини терміну покарання.
Нагадаємо, Верховна Рада України пропонує виключити можливість призначення такого виду покарання, як довічне позбавлення волі, жінкам, які вчинили кримінальне правопорушення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас