Сакварелідзе спростовує інформацію про те, що він заявив про причетність Яценюка до розкрадання коштів ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сакварелідзе спростовує інформацію про те, що він заявив про причетність Яценюка до розкрадання коштів ОПЗ

Казна та Політика
643
Заступник генпрокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе спростував інформацію ЗМІ про те, що він нібито заявив про причетність прем’єр-міністра Арсенія Яценюка до розкрадання коштів Одеського припортового заводу.
“Я, як прокурор, поки, на етапі слідства, не маю права звинувачувати у корупційній діяльності кого б то не було. Це непрофесійно і неетично. Обвинувачення повинно носити форму як мінімум оголошення про підозру. Відповідно, у нашій бесіді я не міг назвати ім’я Арсенія Петровича Яценюка як учасника корупційної махінації на 90 млн “, – написав він у своєму Фейсбуці у вівторок.
При цьому він визнав, що цифра $ 90 млн фігурувала в листі журналіста на його ім’я, в якому він уточнював, чи вірна ця сума. “При цьому, вона фігурувала як нанесені “збитки державі “. На цей лист я не відповів. Тому про достовірність публікації ви можете судити самі”, – сказав Д.Сакварелідзе.
Він також нагадав, що Одеська обласна прокуратура веде розслідування діяльності ОПЗ і його керівництва. “Я дійсно розмовляв з журналістом The Times і сказав йому, що в результаті обшуку були вилучені документи, які пов’язані з конкретними рішеннями Кабміну щодо ОПЗ. А також додав, що без участі вищих ешелонів влади в такого рівня державних підприємствах кадрові рішення в Україні зазвичай не приймаються, так само як рішення про укладення значущих контрактів “, – зазначив Д.Сакварелідзе.
Він зазначив, що розслідування відповідної справи ведеться в прискореному режимі. “Про його просування ми, звичайно ж, будемо вас оперативно інформувати”, – сказав він.
Раніше у вівторок з посиланням на британське видання The Times повідомлялося, що нібито за словами заступника генпрокурора України – прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе, Генпрокуратура підозрює прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка в причетності до розкрадання прибутку Одеського припортового заводу за корупційною схемою на суму $ 90 млн на рік. Нібито докази причетності А.Яценюка до цієї схеми були виявлені під час рейду на завод.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас