Рада надала право на безкоштовне медобслуговування в "Феофанії" постраждалим євромайданівцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада надала право на безкоштовне медобслуговування в "Феофанії" постраждалим євромайданівцям

Казна та Політика
151
Верховна Рада України надала право на безкоштовне медичне обслуговування в лікарні “Феофанія” особам, які отримали ушкодження здоров’я під час участі в Революції гідності. Відповідний проект постанови №3508 в першому читанні за основу і в цілому підтримав 301 парламентарій.
У пояснювальній записці автори законодавчої ініціативи звертають увагу, що станом на листопад 2015 року Міністерством охорони здоров’я України у перелік осіб, які за результатами судово-медичної експертизи отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі в Революції гідності, внесено 144 тяжкопоранені особи.
“Процес формування переліку осіб, які за результатами судово-медичної експертизи отримали середньої тяжкості тілесні ушкодження під час участі в Революції Гідності, тільки розпочався. Станом на листопад 2015 року у цей перелік внесено лише 50 поранених”, – сказано в ній.
Відзначається, що постраждалі євромайданівці мають можливості отримувати належне медичне обслуговування і продовжують лікування за свій рахунок.
Так, відповідно до документу, особи, які під час участі в Революції гідності зазнали поранень, каліцтв, контузій чи іншого ушкодження здоров’я в подальшому були занесені Міністерством охорони здоров’я України у перелік осіб, які за результатами судово-медичної експертизи отримали під час участі в Революції гідності тяжкі і середньої тяжкості тілесні ушкодження, мають право на безкоштовне медичне обслуговування (лікування, диспансеризацію, медичну реабілітацію та інше) в клінічній лікарні “Феофанія” Державного управління справами, госпіталях ветеранів війни та у військово-медичних закладах охорони здоров’я (госпіталях).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас