Кабмін передав 100% акцій "Нафтогазу" в управління Мінекономрозвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін передав 100% акцій "Нафтогазу" в управління Мінекономрозвитку

Фондовий ринок
145
Кабінет міністрів України в рамках проведення реформи управління Національною акціонерною компанією “Нафтогаз України” прийняв новий статут компанії і передав 100% акцій холдингу, які належать державі, в управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
Про це йдеться в постанові уряду №1002, опублікованому на сайті Кабміну.
Як наголошується в документі, прийнятий статут НАК, а також положення про Наглядову раду компанії почнуть діяти з 1 квітня 2017 року.
“Не допускається втручання та перешкоджання господарській діяльності компанії з боку органів державної влади, політичних партій та громадських організацій, їх посадових осіб. Управління корпоративними правами (акціями, частками) юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є” Нафтогаз “, компанія здійснює самостійно через свої уповноважені органи відповідно до статуту. Склад Наглядової ради компанії формують п’ять чоловік, їх затверджує Міністерство економічного розвитку і торгівлі як акціонер компанії. Три члени Наглядової ради компанії повинні відповідати критеріям незалежності, визначеним законодавством і положенням про Наглядову раду компанії “, – йдеться в урядовій постанові.
Згідно з постановою, Міненерговугілля має здійснити передачу акцій “Нафтогазу” в Мінекономрозвитку в 10-денний термін. А сам “Нафтогаз” повинен зареєструвати новий статут і прийняти до 1 квітня 2017 пов’язані з ним документи.
Нагадаємо, новий статут Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” є основою реформи держхолдингу, погодженої з одним із ключових кредиторів країни – Європейським банком реконструкції та розвитку. Реалізація цієї реформи дасть можливість отримати 300 мільйонів доларів кредиту від ЄБРР, які планується направити на закупівлю природного газу в ЄС. Кредит є револьверним – з можливістю поновлення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас