ДФС оголосила, скільки вдалося стягнути з вигодонабувачів конвертцентрів за 11 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС оголосила, скільки вдалося стягнути з вигодонабувачів конвертцентрів за 11 місяців

Казна та Політика
632
Державна фіскальна служба стягнула з вигодонабувачів конвертаційних центрів 734,2 млн гривень за січень-листопад 2015 року.
Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав заступник голова Державної фіскальної служби Сергій Білан.
“За 11 місяців поточного року з підприємств реального сектору економіки – вигодонабувачів конвертаційних центрів та окремих фірм з ознаками фіктивності вже стягнуто до бюджету грошей на загальну суму 734, 2 млн гривень”, – написав він.
Білан зазначає, що в Донецькій області були викриті два підприємства, які за допомогою конвертцентрів привласнили та перевели в готівку майже 0,5 млн гривень.
Керівники однієї компанії надали комунальному підприємству документи з проведення ремонтних робіт з підвищеною витратною частиною.
Це дозволило їм заволодіти коштами в розмірі більше 313 тис. гривень, які вони отримали на банківський рахунок і перевели в готівку за допомогою конвертаційного центру.
За словами Білана, посадові особи іншої фірми безпідставно включили до витрат вартість робіт з проектування ремонту будівель.
Підприємство, яке нібито готувало проекти, входило до складу конвертцентру.
Таким чином, зловмисники заволоділи більш ніж 150 тис. гривень бюджетних коштів, які в подальшому для переведення в готівку були перераховані на рахунок фіктивного підприємства.
Відомості про вчинення кримінального злочину за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас