Розенко заявив про велику реформу системи соцстрахування: Що планують змінити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко заявив про велику реформу системи соцстрахування: Що планують змінити

Казна та Політика
3042
Міністр соціальної політики Павло Розенко заявляє про широкомасштабний реформуванні системи соціального страхування.
“В цілому ми йдемо на широкомасштабне реформування системи соціального страхування”, – сказав він на прес-конференції, на якій звітував гуманітарний блок Кабінету міністрів.
“У наступному році ми об’єднаємо два фонди соціального страхування – з (фонду по) тимчасовій втрати працездатності та нещасних випадків на виробництві буде створено єдиний фонд соціального страхування, який діятиме паралельно з Пенсійним фондом і оновленою Службою зайнятості. Вже цього року ми отримали ефект від цього – на скороченнях адміністративних виплат ми заощадили близько 1,8 мільярда гривень “, – сказав Розенко.
“Також ми почали комплексну реформу системи соціальних послуг”, – додав він.
За словами Розенка, цим законопроектом “вперше в історії України ми будемо залучати до надання соціальних послуг недержавні організації, закордонні структури”.
“Ми будемо створювати конкурентне середовище на ринку надання соціальних послуг. Ми будемо вводити єдині правила та вимоги для всіх надавачів соціальних послуг та проведемо паралельно децентралізацію цих соціальних послуг”, – підкреслив міністр.
Розенко констатував, що на сьогоднішній день Міністерством соціальної політики розроблено та затверджено 11 державних стандартів соціальних послуг.
Прийнято закон про зовнішню трудову міграцію, в якому зафіксовано права трудових мігрантів.
Також ухвалено проект Трудового кодексу. “Я сподіваюся, що на початку наступного року Трудовий кодекс буде прийнятий в цілому – і в Україні буде дійсно комплексна реформа трудового законодавства в цілому”, – сказав Розенко.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас