Більш 5 млн українців просять субсидії на компослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більш 5 млн українців просять субсидії на компослуги

Казна та Політика
308
За субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг звернулися понад 5 млн українських сімей, що свідчить про підвищення в поточному році ефективності цієї системи в 6 разів у порівнянні з 2014 роком, заявив міністр соціальної політики Павло Розенко під час публічної доповіді уряду.
“До нас, в управління соціального захисту, звернулося понад 5 млн українських сімей”, – сказав Розенко. За словами міністра, 200 тис з цих заявок знаходяться на стадії розгляду. Таким чином, кількість отримують субсидії сімей збільшилася в 6 разів у порівнянні з минулим роком.
Також Розенко зазначив, що був впроваджений адресний підхід до призначення пільг. Зокрема, були скасовані спеціальні пільги на послуги ЖКГ для депутатів, державних чиновників, прокурорів, суддів та інших.
“На сьогодні пільги встановлюються з урахуванням загального середньомісячного заробітку родини”, – пояснив міністр.
Нагадаємо, жителям України в січні-жовтні 2015 були призначені субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на суму 905,4 мільйона гривень, що на 828,7 мільйона гривень, або в 11,8 рази, більше, ніж у січні-жовтні 2014 року.
За інформацією Держстату, субсидії на оплату ЖКП у січні-жовтні поточного року були призначені 3,9 мільйона сімей, що склало 88,4% від загальної кількості сімей, які звернулися за субсидіями. У порівнянні з січнем-жовтня 2014 року кількість сімей, яким було призначено субсидії, зросла на 3,2 млн або в 5,6 разів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас