ЄБРР виступив проти підняття тарифів на вантажні залізничні перевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виступив проти підняття тарифів на вантажні залізничні перевезення

Казна та Політика
364
Один з кредиторів нашої країни вважає, що це несе значні ризики для української економіки.
Про це сьогодні в ході Форуму зі сталого управління ресурсами заявив старший банкір представництва ЄБРР в Україні Поль Шапіро.
«На мій погляд, питання стосується двох напрямків. Перше, чи потрібно піднімати тарифи на вантажні перевезення. Друге, чи потрібно піднімати вартість зараз », – заявив він.
На думку представника ЄБРР, має стати предметом серйозного аналізу – чи дійсно тарифи вантажні перевезення є недооціненими і не покривають витрати «Укрзалізниці».
Однак у кожному разі питання про підняття тарифів на даний час не є актуальним, вважають у банку.
«Що стосується другого питання – чи потрібно піднімати вартість зараз – на мій погляд, це ризиковано і не зовсім обгрунтовано», – заявив представник ЄБРР.
Нагадаємо, 25 листопада Міністерство інфраструктури опублікувало проект наказу, що передбачає підвищення тарифів на вантажні перевезення з наступного року сумарно на 32%. Плани чиновників викликали негативну реакцію представників цілої низки галузей. На їхню думку, в умовах рекордного зниження цін на продукцію українських підприємств на світовому ринку (метал, руда і т.і), вітчизняні постачальники втратять ринки збуту і зупинять виробництво.
Найсильніше подорожчання торкнеться продукції з невисокою питомою вартістю – щебінь, цемент і т.і. Виробники будівельних матеріалів стверджують, що це викличе зростання цін на новобудови.
Значні ризики підвищення тарифів визнають і в уряді: як заявив віце-прем’єра-міністр України Геннадій Зубко, підвищення тарифів може стати чинником гальмування української економіки.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас