Яценюк хоче перенаправити гроші "Укренерго": Замість скандальних трансформаторів купити вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк хоче перенаправити гроші "Укренерго": Замість скандальних трансформаторів купити вугілля

Казна та Політика
485
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк 3 грудня доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості та Національної комісії з держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг вивчити питання використання для закупівлі дефіцитного вугілля коштів, накопичених держкомпанією «Укренерго» для закупівлі трансформаторів, повідомив в соцмережі Facebook глава компанії Всеволод Ковальчук .
«Питання, поставлене прем’єром, буде розглядатися міністерствами та НКРЕКУ до восьмого числа», – повідомив Ковальчук.
Раніше про дане доручення повідомив екс-член НКРЕКУ Андрій Герус.
«Увечері прем’єр-міністр дав доручення розглянути можливість перенаправлення коштів, акумульованих «Укренерго» (більше 1 млрд грн) на закупівлю вугілля. Вугілля на складах зараз на 20-30 днів роботи ТЕС, поставки з Росії і зони АТО повністю зупинені », – повідомив Герус.
Нагадаємо, в середині літа 2015 року Національна комісія з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) затвердила держкомпанії «Укренерго» інвестиційну програму на 2015 рік у розмірі 6,959 млрд грн.
Після цього компанія заявила, що частина коштів піде на закупівлю трансформаторів.
Після затвердженої інвестпрограми «Укренерго» оголосила тендер на закупівлю трансформаторів. За повідомленнями у ЗМІ, держкомпанія збиралася купити трансформатори за завищеною вдвічі ціною. Також ЗМІ припустили, що переможцем тендеру стане підприємство «Запоріжтрансформатор», підконтрольне російському бізнесмену Костянтину Григоришину.
«Запоріжтрансформатор» входить до групи «Енергетичний стандарт» і є одним з найбільших у світі виробників трансформаторного устаткування. Підприємство виробляє силові трансформатори, електричні реактори, системи моніторингу трансформаторів.
Наприкінці липня прем’єр Арсеній Яценюк доручив Державній фінансовій інспекції провести перевірку державних закупівель в держкомпанії «Укренерго», після того як компанія вирішила витратити близько 2 млрд грн на закупівлю трансформаторів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас