Тільки "чистий продукт": В Україні можуть заборонити сигарети з ароматизаторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тільки "чистий продукт": В Україні можуть заборонити сигарети з ароматизаторами

Казна та Політика
411
У Верховній Раді пропонують прийняти законопроект, що забороняє тютюнові вироби з характерним смаком і ароматизаторами (ваніль, цукор, ментол та ін.).
Документ регулюватиме виробництво, маркування, продаж електронних сигарет і трав’яних виробів для куріння, пише “Укрінформ” з посиланням на “Голос України”.
“Ці кроки спрямовані на зменшення попиту на тютюнові вироби і зниження привабливості куріння, зокрема, серед молоді, дітей та жінок”, – йдеться в повідомленні.
Голова комітету Верховної Ради України з охорони здоров’я Ольга Богомолець відзначила важливість того, щоб молодь пишалася тим, що не курить.
Для цього повинен бути створений хороший приклад на рівні держави.
У свою чергу, керівник програми з контролю над тютюном департаменту по боротьбі з неінфекційними захворюваннями і сприяння здоровому способу життя Європейського бюро ВООЗ Христина Майер-Штендер підкреслила, що законопроект повністю відповідає Рамковій конвенції ВООЗ.
“Директива ЄС обговорювалася протягом п’яти років. Це були дуже важкі переговори, але згодом 28 країн-членів Євросоюзу дійшли консенсусу. До травня 2016 вони інтегрувати цю директиву в національне законодавство”, – зазначила Христина Майер-Штендер.
Українці, за її словами, підтримують боротьбу з курінням, і ВООЗ готова надати необхідну підтримку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас