Турчинов розповів, якою має бути мінімальна зарплата військового в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов розповів, якою має бути мінімальна зарплата військового в Україні

Казна та Політика
2788
РНБО ставить завдання, щоб мінімальна зарплата військового була не менш 7 тис.грн, тому що інакше мотивації підписувати контракт у них не буде.
Про це заявив Секретар РНБО Олександр Турчинов.
Секретар РНБО підкреслив, що відповідно до військового бюджету на 2016 рік, на безпеку та оборону України виділено 5% від ВВП – близько 113 млрд грн. “А безпосередньо на оборону виділено близько 3% ВВП”, – сказав він.
За словами Турчинова, з цієї суми 100 млрд повинно бути профінансовано із загального фонду бюджету, а решта – надійдуть за рахунок спецфондів і державних гарантій. “Це величезна сума в умовах нашої країни і це той мінімум, який нам дозволяє протистояти агресії”, – зазначив Секретар РНБО.
Він підкреслив, що з цих коштів має забезпечуватися підвищення зарплати нашим військовим, – “насамперед тим, хто буде підписувати контракт з ВС, Нацгвардією”.
Секретар РНБО також додав, що одночасно Україні треба розраховувати на власні сили і тому “потрібна нова зброя, нам треба підсилити ППО, ракетний потенціал нашої країни, зокрема, аерокосмічну розвідку тощо. А ці напрямки вимагають значного ресурсу”. “Але для того, щоб дати відсіч будь-яким загрозам, цей ресурс ще належить збільшувати”, – підсумував Турчинов.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас