Українці будуть звітувати перед Податковою по-новому (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці будуть звітувати перед Податковою по-новому (інфографіка)

Казна та Політика
9441
З 1 січня 2016 року в Україні введуть нову форму декларації про майно і доходи.
Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби.
Як наголошується, для зручності в новій декларації об’єднали звітність з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.
Для спрощення та зменшення часу для заповнення декларації її обсяг зменшили.
Додатки тепер заповнюються тільки при отриманні доходів, які передбачають особливий розрахунок оподатковуваного доходу: при отриманні доходів від двох і більше податкових агентів; операціях з інвестиційними активами; отриманні іноземних доходів; визначенні оподатковуваного доходу від здійснення підприємницької і незалежної професійної діяльності.
Значна кількість інформації, яка заповнювалася в додатках, тепер буде відображатися в самій декларації, йдеться в повідомленні.
Одним з нововведень також є те, що платник податків самостійно визначає свій статус: громадянин; особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність або підприємець, який перебуває на загальній системі.
При цьому в Фіскальній службі нагадали, що фізособи-підприємці, які перебувають на загальній системі, повинні подати декларації за підсумками 2015 до 10 лютого 2016 року.
При цьому громадяни та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, повинні подати декларації до 3 травня 2016 року.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас