Порошенко підписав оборонний бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав оборонний бюджет

Казна та Політика
605
Президент України Петро Порошенко підписав укази про рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) “Про пропозиції до проекту Закону України” “Про Державний бюджет України на 2016 рік” по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України “і про рішення РНБО “Про забезпечення видової інформації державних органів” від 11 листопада 2015 року.
Про це повідомили в прес-службі глави держави.
“Визначені пріоритетні напрямки першочергового фінансування, за якими мають бути вжиті заходи в 2016 році”, – уточнюється в повідомленні.
Так, РНБОУ пропонує Кабінету Міністрів України передбачити в проекті закону про бюджет-2016 видатки на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі 5% від валового внутрішнього продукту для сектора безпеки і оборони України, при цьому фінансування потреб цього сектора передбачити в обсязі не менше 100 млрд гривень із загального фонду держбюджету.
Доручено передбачити видатки на розвиток озброєння, військової та спеціальної техніки для потреб Збройних Сил України з урахуванням стандартів держав-членів НАТО.
Міністерству закордонних справ разом з Міністерством оборони, МВС і Службою безпеки доручено в 2016 році активізувати роботу по використанню ресурсів трастових фондів НАТО, іншої міжнародної технічної та гуманітарної допомоги з метою нарощування оборонного потенціалу України.
У рішенні РНБО Міністерству фінансів доручено посилити контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства у сфері національної безпеки і оборони і забезпечити своєчасне реагування на факти порушення такого законодавства.
Укази набувають чинності з дня їх опублікування.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас