Фонд гарантування вкладів почне виплати вкладникам Інтеграл-Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів почне виплати вкладникам Інтеграл-Банку

Кредит&Депозит
226
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 2 грудня почне виплати коштів вкладникам Інтеграл-Банку, повідомив фонд на веб-сайті.
Згідно з повідомленням, виплати будуть проводитися до 14 січня 2016 включно через установи банку-агента ПриватБанку.
Вкладники, котрі не звернуться в зазначений вище період, можуть отримати відшкодування за письмовим зверненням до фонду до дня ліквідації банку.
Як повідомлялося, ФГВФО з 26 листопада почав ліквідацію ПАТ “Інтеграл-Банк”.
Повноваження ліквідатора делеговані Олегу Андронову строком до 26 листопада 2017 року.
Національний банк України 26 листопада за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вирішив відкликати ліцензію та ліквідувати ПАТ “Інтеграл-банк”.
“Інтеграл-банк” був визнаний проблемним в серпні 2015 року у зв’язку з невиконанням банком зобов’язань. Після цього були встановлені факти невідображення в бухгалтерському обліку документів клієнтів, які не виконані у встановлений законодавством термін. Крім того, погіршилися показники діяльності банку. У зв’язку з відсутністю коштів банк не виконував своєчасно і в повному обсязі законні вимоги вкладників та інших кредиторів “, – наголошується в повідомленні.
Раніше повідомлялося, що 15 вересня Національний банк України прийняв рішення про віднесення Інтеграл-Банку до категорії неплатоспроможних, а на наступний робочий день Фонд гарантування ввів в нього тимчасову адміністрацію.
Інтеграл-Банк заснований в 1994 році. З березня по червень 2015 складу його акціонерів суттєво змінився і ускладнився. Якщо раніше акціонери-фізособи володіли акціями банку безпосередньо або через одну проміжну компанію, то у червневій структурі власності популярною стала схема “зациклення”. У ній фізособа володіє лише невеликою часткою в компанії-акціонера банку, а залишилася частка або викуплена самою компанією, або належить її “дочці”, що згідно з методикою Нацбанку різко зменшує сукупну частку фізособи у власності банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас