Росія випробує унікальний космічний лазер для передачі енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія випробує унікальний космічний лазер для передачі енергії

Технології&Авто
856
Ракетно-космічна корпорація (РКК) «Енергія» готує унікальний експеримент по бездротовій передачі енергії.
Мова йде про технології передачі електроенергії з одного об’єкта на інший за допомогою лазерного інфрачервоного випромінювання. В даний час здійснюється наземне відпрацювання даної системи, а потім вона буде випробувана в космосі. За оцінками фахівців, ККД всього тракту може скласти 10-20 відсотків, а при використанні найсучасніших досягнень в лазерній техніці і оптоелектроніці маються все можливості підвищити його до 30 відсотків.
«До проекту підключені провідні лабораторії країни, і сьогодні у нас вже є фотоелектричні приймачі-перетворювачі з ефективністю близько 60 відсотків. Для відпрацювання системи наведення променя на базі підприємства підготовлена ​​траса, де відстань між випромінювачем і приймачем становить 1,5 км. Система успішно функціонує в експериментальному режимі », – повідомив начальник відділу по енергетичних системах космічних засобів нового покоління РКК «Енергія».
Створення ефективних лазерних систем дозволить у перспективі передавати електроенергію від космічних апаратів з досить потужними енергетичними установками на інші космічні апарати, оснащені спеціальними приймачами-перетворювачами, що відкриває нові можливості при освоєнні космічного простору.
Подібні розробки також можуть знайти застосування в сферах, де є необхідність у використанні автономних робототехнічних систем. Технології лазерного електропостачання дозволяють значно збільшити автономність дистанційно керованих пристроїв і тим самим в рази підвищити їх ефективність.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас