Аваков розповів, який відсоток колишніх міліціонерів не пройшов переатестацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков розповів, який відсоток колишніх міліціонерів не пройшов переатестацію

Казна та Політика
797
Вже кілька днів йде переатестація колишніх міліціонерів на посади в поліції, за проміжними результатами 37,47%, а саме 3386 осіб будуть звільнені.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
“37,47% колишніх міліціонерів (3386 осіб) отримали менше 25 балів з одного або обом тестам, таким чином показали дуже низький контрольний результат. Вони будуть звільнені за результатами атестації і не будуть зараховані в Національну поліцію. 5651 чоловік (52, 53% від осіб, що проходили тести) допущені до заключного етапу випробувань – співбесіди з атестаційною комісією за участю громадськості та новою службою внутрішньої безпеки. При позитивному результаті співбесіди вони будуть зараховані в поліцейські – хоча очевидно, що відсів і на цій стадії буде значним”, – сказав А.Аваков.
За його словами, переатестація включає в себе три ключові компоненти – тест GST (тест загальних навичок – тест на логічні, вербальні здібності, здатність обробляти інформацію і робити висновки, аналізувати дані), тест професійних навичок і співбесіду з участю представників громадськості.
“І ось пройшли перші два етапи тестів для 9037 людина, колишніх міліціонерів – майже половина всього масиву співробітників, яких перевіряють. Цифри когось збентежать, але звикайте до правди. Якщо ми хочемо реально побудувати справжню поліцію – не можна себе обманювати і занижувати планку”, – розповів він.
А.Аваков зазначив, що всього допустили до атестації в Києві та Київській області – 18 044 людини. На сьогоднішній день пройшли перші два тести – 9037 чоловік (1 136 керівників і 7101 рядового складу). Середній бал атестації – 31,57 з 60.
Нагадаємо, 18 листопада в Києві розпочався перший етап переатестації співробітників МВС, які захотіли продовжити службу в Національній поліції України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас