Яресько розповіла про плани щодо об'єднання ЄСВ та ПДФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько розповіла про плани щодо об'єднання ЄСВ та ПДФО

Казна та Політика
1993
Міністерство фінансів планує об’єднати єдиний соціальний внесок з податком на доходи фізичних осіб та знизити їх ставку в два рази до 10% в 2018 році.
Про це йдеться в статті міністра фінансів Наталії Яресько на сайті “Економічної правди”.
“У 2016 році ми пропонуємо в два рази зменшити оподаткування зарплат – з середнього рівня 41% до фіксованого 20%, а ще через два роки – об’єднати ЄСВ та ПДФО і знову в два рази знизити цієї об’єднаний податок”, – написала вона про плани, передбачені податковою реформою міністерства.
Яресько зазначає, що ці плани створюють дефіцит надходжень до Пенсійного фонду на суму близько 100 млрд гривень, який міністерство збирається збалансувати компенсаційними заходами і реформою пенсійний системи найближчим часом.
Також у планах Мінфіну ввести податкову пільгу у розмірі однієї мінімальної зарплати для всіх громадян, що дозволить створити прогресивну систему оподаткування.
У результаті проведення податкової реформи Мінфін очікує скорочення податкових надходжень на суму близько 70 млрд гривень, тоді як раніше називалася цифра в 60 млрд гривень.
Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів намір 2 грудня внести до Верховної Ради проект державного бюджету на 2016 рік, який буде підготовлений на новій податковій базі.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк виступає за прийняття Верховною Радою державного бюджету на 2016 рік одночасно з податковою реформою.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас