Нацбанк додав газ в список життєво необхідних товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк додав газ в список життєво необхідних товарів

Казна та Політика
296
Національний банк України додав газ в список життєво необхідних товарів, на які не поширюються умови обов’язкового використання акредитивної форми розрахунку при авансових платежах.
Відповідну постанову правління регулятора №812 від 24 листопада 2015 року, яким вносяться зміни до постанови НБУ №124 від 23 лютого 2015 року, оприлюднено на сайті НБУ.
Згідно з постановою, Нацбанк скасував обов’язкове оформлення акредитива для виконання імпортного контракту з передоплатою на суму понад 500 тис. дол.
Також НБУ додав газ в список життєво необхідних товарів, на які не поширюються умови обов’язкового використання акредитивної форми розрахунку при авансових платежах.
Постанова набула чинності на наступний день після публікації.
Наприкінці лютого Національний банк України в рамках здійснення контролю за імпортними операціями ввів обов’язкове оформлення акредитива для виконання імпортного контракту з передоплатою на суму понад 500 тис. дол. будь-яка оплата здійснюється тільки при відкритті акредитива в першокласному інвестбанку. Акредитив для контрактів від 50 тис. дол. до 500 тис. дол. відкривається за бажанням клієнта.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас