Міністр юстиції розповів, якої зарплати йому б вистачило — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр юстиції розповів, якої зарплати йому б вистачило

Казна та Політика
7106
Міністр юстиції Павло Петренко вважає недостатньою зарплату свою і своїх підлеглих.
“Вона (зарплата. – Ред.) смішна. Трохи більше 5000 гривень. Звичайно, вона мене не влаштовує. Тому що неправильно, коли керівник міністерства, де працює 20000 чоловік, отримує зарплату трохи більше 200 доларів, а від цього залежать посадові оклади співробітників. Фактично, можна сказати, що я тут працюю на волонтерських засадах “, – сказав міністр, відповідаючи на запитання журналіста.
Він вважає такий підхід неправильним, тому що “держслужбовцю треба ставити реальну зарплату для того, щоб вимагати професійної та якісної роботи”.
На питання про те, який бажаний розмір оплати, глава Мін’юсту відповів, що хороші фахівці в приватному адвокатському секторі отримують від 1 до 2 тисяч доларів.
“Якщо ти хочеш брати таких людей на роботу, то ти повинен запропонувати конкурентну заробітну плату. Вона може бути нижче, але не глобально. Людина, яка йде на державну службу, має, умовно кажучи, якісь амбіції кар’єрного зростання. Це можна компенсувати трохи меншою зарплатою “, – зазначив міністр.
За даними Пенсійного фонду, у вересні в Україні показник середньої заробітної плати (доходу) на одну застраховану особу склала 3 768 гривні 52 копійки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас