Єврокомісія позитивно оцінила "безвізові закони" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія позитивно оцінила "безвізові закони"

Казна та Політика
467
Європейська комісія дала позитивний висновок щодо антикорупційних законопроектів щодо питань арешту майна і створення Національного агентства з повернення активів, виведених корупційним шляхом.
Про це спікер парламенту Володимир Гройсман повідомив в ході брифінгу по завершенні погоджувальної ради.
“По одному із законів з пакету щодо безвізового режиму ми не отримали жодних заперечень на даний момент, на дану хвилину. Тому вони будуть підписані”, – сказав Гройсман.
Варто зауважити, що за даними офіційного сайту парламенту, законопроект 2540а сьогодні був направлений на підпис президенту.
Нагадаємо, 10 листопада Верховна Рада України підтримала законопроект №2540а “Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні” і №3040 зі створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими корупційним шляхом, у другому читанні. У той же час на думку уряду, поправки в ці закони не відповідали європейському законодавству, а, отже, можуть стати передумовою до того, що Україні не дадуть безвізовий режим.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас