Китайський уряд планує створити власний захищений смартфон, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський уряд планує створити власний захищений смартфон, - джерело

Технології&Авто
165
Ні для кого не секрет, що китайський уряд виступає проти будь впливу з боку Заходу. Саме тому в країні заблоковані такі популярні сервіси, як Google Play, Facebook, YouTube і багато інших. Крім цього, в Китаї активно ведеться розробка власної операційної системи China OS для конкуренції з Google, Apple і Microsoft.
Як повідомляє видання The Wall Street Journal, тепер китайський уряд має намір випустити власний захищений смартфон.
За запевненням джерела, розробкою національного захищеного смартфона займеться компанія ZTE. Варто відзначити, що в Китаї дуже великою популярністю користуються телефони від Apple, і перша леді країни навіть була схильна сильній критиці за використання iPhone, через що їй довелося змінити його на ZTE Nubia Z5.
Цікаво, що ZTE випускає девайси на операційній системі Android від Google і процесорах від іншої американської компанії – Qualcomm. Однак виробник планує перейти на використання компонентів і програмного забезпечення суто китайського виробництва, усуваючи всі можливості Заходу шпигувати за ними.
В якості операційної системи для захищеного смартфона буде використовуватися розробка компанії Alibaba. Останню активно підтримує Міністерство громадської безпеки Китаю.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас