Microsoft і Volvo займуться створенням безпілотного автомобіля (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft і Volvo займуться створенням безпілотного автомобіля (відео)

Технології&Авто
244
Проект HoloLens від Microsoft буквально підірвав Інтернет відразу після офіційного анонсу: можливості, представлені компанією, виглядали настільки реалістичними, що кожен шанувальник сучасних технологій негайно захотів випробувати футуристичний девайс. На жаль, проект досі знаходиться на стадії розробки і тестування, а тому новина про кооперацію Microsoft і Volvo підштовхнула нас до думки про великий крок вперед у розвитку HoloLens. Як виявилося, у автомобільного гіганта є свої види на шолом доповненої реальності: менеджери компанії розраховують використовувати HoloLens для просування власних автомобілів, пропонуючи потенційним покупцям самостійно вибрати автомобіль, розглянути його з усіх боків з будь-якої точки земної кулі і буквально вручну налаштувати кожен елемент екстер’єру на свій смак.
У майбутньому HoloLens повинні покласти початок інтерактивним онлайн-покупок і Volvo бажає опинитися в числі перших, хто введе цю послугу для своїх клієнтів.
“HoloLens пропонує неймовірну свободу в отриманні досвіду, якими покупці повністю керують самостійно. Уявіть собі, що використовуючи доповнену реальність, ви можете вибрати марку автомобіля і вивчити доступні кольори кузова, диски або використовувати HoloLens для кращого розуміння можливостей автомобіля і доступних опцій”, – розповів Бьерн Аннвалл, старший віце-президент з маркетингу, продажів та обслуговування компанії Volvo.
Крім того, Volvo і Microsoft домовилися про спільне створення безпілотного автомобіля, де Volvo виступить у ролі творця апаратної платформи, а редмондовський гігант буде відповідати за створення системи автопілотування. Volvo особливо зазначила, що створення безпілотного наземного транспорту для споживачів широкого кола є однією з основних завдань на найближче майбутнє. Раніше, на Лос-Анджелеському автошоу 2015 Volvo представила концепт автомобіля майбутнього Concept 26, в якому управління автомобілем віддано бортовому комп’ютеру, а водій в цей час відпочиває.
26 – це середня кількість хвилин, який людина проводить в дорозі на роботу і назад. Volvo вирішила, що цей час людина може витрати з більшою користю і створила таку конструкцію внутрішніх компонентів автомобіля, при якій водій залежно від внутрішніх потреб може з комфортом розташуватися на своєму місці. Співвідношення керма, крісла і монітора мультимедійної системи розрізняється залежно від обраного режиму: Drive, Create і Relax. Якщо водій захоче передати управління комп’ютера, кермо віддаляється, спинка сидіння опускається, а екран комп’ютера висувається на водія. Подальші дії залежать тільки від людини: він може слухати музику, дивитися відео або серфити в мережі.
Перші тестові автомобілі з’являться на дорогах вже через два роки, проте про терміни надходження авто в продаж мови поки не йде.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас