У Порошенка заявили, що нового Податкового кодексу не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Порошенка заявили, що нового Податкового кодексу не буде

Казна та Політика
2786
Вже зрозуміло, що в цьому році нового Податкового кодексу не буде – Верховна Рада буде приймати поправки до старого. Новий кодекс, навіть якщо б він був, неможливо приймати за один місяць до початку наступного податкового року.
Про це розповів заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка в парламенті Ігор Кононенко.
“До 15 вересня, згідно з законом, уряд вніс проект бюджету в Раду, але відкликало його на доопрацювання. Чому так зробили? Основна причина – немає визначеності в тому, чи буде у нас проводитися податкова реформа. Тому незрозуміло, на якій базі розраховувати бюджет” , – пояснив народний депутат.
Кононенко зазначив, що є твердим прихильником ліберальної реформи. Її варіант представлений “проектом Южаніної”.
“Я вважаю, що її потрібно проводити. Але на сьогоднішній день ми знаходимося під програмою МВФ, і не враховувати його позицію, безумовно, не можемо. На рівні комітету було проведено ряд консультацій з МВФ. Були висловлені (Фондом. – Ред.) побоювання щодо можливих розривів у бюджеті. У чому ключові суперечки? По-перше, складно прорахувати ефект детінізації. По-друге, терміни виведення бізнесу з тіні після введення ліберальної реформи … Істина десь посередині. Я впевнений, може, через рік-два ми прийдемо до ліберальної податкової реформи. Так як, скажімо відверто, у нас в країні поки немає традиції справно платити податки “, – підкреслив представник президентської партії.
Він заявив, що вже зрозуміло, що в цьому році нового Податкового кодексу не буде. “Будемо приймати поправки до старого. Новий кодекс, навіть якщо б він був, неможливо приймати за один місяць до початку наступного податкового року”, – сказав Кононенко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас