Ревізори з МВФ відзвітували про візит в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ревізори з МВФ відзвітували про візит в Україну

Казна та Політика
2134
Місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду, яка працювала в Києві з 12 по 20 листопада, заявляє про поглиблення взаєморозуміння з українською владою з ключових питань економічних реформ, включаючи податкові зміни і бюджетний процес.
Про це йдеться в заяві місії.
Коментуючи результати проведених у Києві зустрічей, глава місії Рон ван Руден зазначив: «Місія продовжила конструктивні переговори з керівництвом країни по тих напрямках, які необхідно завершити в рамках другого перегляду виконання програми EFF. Значна робота проведена на технічному рівні. Вона сприяла поглибленню взаєморозуміння за запланованою податковій реформі та її впливу на бюджет 2016 року, – зазначив ван Руден. – У цьому зв’язку вкрай важливо, щоб уряд представив на розгляд Верховної Ради проект бюджету, погоджений із завданнями програми реформ, спрямованими на зниження дефіциту бюджету і розміру державного боргу до безпечного рівня ».
Ван Руден підкреслив, що прийняття такого бюджету також є важливим, оскільки виконання поставлених завдань потребують системних заходів щодо розширення бази оподаткування та оптимізації витрат.
«Надійна фіскальна позиція у поєднанні із заходами, спрямованими на оздоровлення банківської системи і прискорення економічних реформ, є критично важливими для закріплення фінансової стабільності та створення основи для потужного і стійкого зростання», – підкреслив глава місії МВФ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас