Насіров: Український бізнес виходить з "тіні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров: Український бізнес виходить з "тіні"

Казна та Політика
2349
Державна фіскальна служба (ДФС) збільшила податкові надходження до бюджету завдяки боротьбі з “тіньовою” економікою.
Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів заявив голова відомства Роман Насіров.
“Основний податок – податок на додану вартість (ПДВ). На початку цього року з січня по травень середньомісячні збори без урахування “Нафтогазу” були на рівні 6,8 млн грн. Вже за останні три місяці ці збори істотно, за рахунок всіх дій, які були зроблені, зросли до 9 млрд грн. Це приклад того, що більше 2 млрд грн або приблизно 100 млн дол кожен місяць з “тіньового” бізнесу ми змогли перенести назад в український бюджет”, – зазначив Насіров.
Глава ДФС уточнив, що з початку року на стадії реєстрації податкових накладних ЄРПН було зупинено операцій на 243 млрд гривень. “Це майже в 9 разів більше, ніж за весь минулий рік. Це стільки спроб було у” тіньового “бізнесу красти з держбюджету України”, – зазначив Насіров.
За його словами, ДФС з початку року також зупинила діяльність більше 50 конвертаційних центрів. “Проста математика: 50 конвертаційних центрів по 50 печаток – 2500 компаній. І ми їх точно вважаємо фіктивними. Таких компаній у нас в базі вже близько 10000. І можна тільки собі уявити, якій реальній кількості компаній реального сектора економіки ці підприємства намагалися пропонувати послуги і надати фіктивні послуги “, – підрахував Насіров.
Також ДФС, за словами Насірова, вилучила нелегальних підакцизних товарів майже на мільярд гривень.
“Проблеми є, на жаль, майже в кожній сфері. Проблеми є у юридичних осіб, проблеми є у фізичних осіб”, – поскаржився глава ДФС від зазначив, що боротьба, яка ведеться з нелегальним бізнесом, “стимулює і юридичні особи, і фізичні особи-підприємців працювати легально “.
Нагадаємо, за підрахунками експертів Мінфіну, рівень тіньової економіки в Україні перевищує офіційні дані Міністерства економічного розвитку і торгівлі, згідно з яким тіньова економіка в країні становить 42%.
У Міністерстві фінансів повідомляли, що тіньовий бізнес в Україні сягає 67% економіки. За інформацією МЕРТ, рівень тіньової економіки в Україні в 2014 році виріс на 7 процентних пунктів порівняно з 2013 роком – до 42% від ВВП і став рекордним з 2007 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас